Kom in contact

Heeft u vragen over de mogelijke subsidies of wilt u een offerte aanvragen? Wij staan voor u klaar met een passend advies.

Kom in contact
Offerte aanvragen

ISDE subsidie

Het verduurzamen van uw woning is nu aantrekkelijker dan ooit met de mogelijkheden voor ISDE-subsidie. Isoleren is één van de meest effectieve manieren om uw woning energiezuinig, comfortabel en toekomstbestendig te maken. En het mooie is: de overheid steunt u hierin met aantrekkelijke isolatie subsidies, zoals de ISDE-subsidie. We gaan dieper in op de processen en nemen u mee in alles wat u moet weten over deze subsidie, en hoe Spoed Isolatie u kan bijstaan in het volledige traject. Van aanvraag tot installatie, we regelen het voor u!

Wat is de ISDE-subsidie?

De ISDE-subsidie, voluit de Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing, is een regeling van de Nederlandse overheid die particulieren en zakelijke gebruikers stimuleert om te investeren in duurzame energieoplossingen en energiebesparende maatregelen. Deze subsidie heeft als doel om de overgang naar een energieneutrale en duurzamere leefomgeving te bevorderen. Het kan hierbij gaan om diverse soorten isolatie, zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie en hoogrendementsglas.

Hoe werkt de ISDE-subsidie?

De ISDE-subsidie is beschikbaar voor zowel particuliere woningeigenaren als zakelijke gebouweigenaren. Om in aanmerking te komen, moet u investeren in minimaal twee energiebesparende isolatiemaatregelen. Nadat de maatregelen zijn uitgevoerd door een gecertificeerd bedrijf, zoals Spoed Isolatie, kunt u de subsidieaanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De subsidie dekt een deel van de kosten die u heeft gemaakt voor de isolatie van uw woning, waardoor u een deel van uw investering terugkrijgt. Het is belangrijk om de aanvraag binnen 12 maanden na het uitvoeren van de maatregelen in te dienen.

Waar moet een isolatie aan voldoen om subsidie te kunnen krijgen?

Om voor de ISDE-subsidie in aanmerking te komen, moeten de isolatiemaatregelen voldoen aan bepaalde eisen. Zo dienen de werkzaamheden te zijn uitgevoerd door een professioneel bedrijf en moeten de maatregelen een minimale Rd-waarde (isolatiewaarde) hebben. Daarnaast moet u investeren in minimaal twee isolatiemaatregelen. De precieze voorwaarden kunnen variëren per gemeente, daarom is het raadzaam om u goed te laten informeren door een specialist zoals Spoed Isolatie.

Voor 2 maatregelen mag u spouwmuurisolatie combineren met: isolatie van uw dak, buitenmuren (aan de buitenkant of binnenkant), vloer of ramen, of met een warmtepomp, zonneboiler of warmtenet-aansluiting. De subsidie voor 1 maatregel geldt vanaf 2 april 2022 voor maatregelen die op of na die datum zijn uitgevoerd. Belangrijk is dat u gedurende de werkzaamheden een foto maakt van de installatie en u een meldnummer bij ons opvraagt.

Sommige gemeenten en provincies geven ook subsidie voor isolatie. Bekijk de regelingen in Uw gemeente via de volgende link. Belangrijk is dat u gedurende het proces een foto maakt van onze werkzaamheden, u ons een meldcode meegeeft en u binnen 12 maanden uw subsidie aanvraagt.

Welke isolaties vallen binnen de ISDE-subsidie?

Onder de ISDE-subsidie vallen diverse vormen van isolatie, stuk voor stuk ontworpen om uw woning energiezuiniger en comfortabeler te maken. Hier volgt een uitgebreid overzicht van de isolatiemaatregelen waarvoor u subsidie kunt ontvangen, en wat de specifieke voordelen van elk van deze maatregelen zijn.

 • Spouwmuurisolatie: Spouwmuurisolatie houdt in dat de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van uw woning wordt gevuld met isolerend materiaal. Dit vermindert warmteverlies en helpt u aanzienlijk besparen op uw stookkosten. Naast de financiële besparing draagt spouwmuurisolatie ook bij aan een stabielere binnentemperatuur, wat uw wooncomfort ten goede komt.
 • Dakisolatie: Warmte stijgt op, en zonder goede dakisolatie gaat er veel van deze warmte verloren. Door uw dak te isoleren, blijft deze warmte bewaard binnen uw woning, wat resulteert in een aanzienlijke energiebesparing. Dakisolatie is mogelijk aan de binnen- of buitenzijde van het dak, afhankelijk van uw woning en wensen.
 • Vloer- en bodemisolatie: Koude voeten zijn verleden tijd met vloer- en bodemisolatie. Deze isolatievormen verminderen het warmteverlies via de vloer en dragen bij aan een aangenamer binnenklimaat. Tevens kan bodemisolatie helpen om vochtproblemen in uw kruipruimte te voorkomen.
 • Gevelisolatie (binnen en buiten): Gevelisolatie kan zowel aan de binnen- als aan de buitenkant van uw woning worden aangebracht. Buitengevelisolatie geeft uw woning niet alleen een opfrisbeurt maar is ook een zeer effectieve isolatiemethode. Binnengevelisolatie is vaak gemakkelijker en sneller te installeren en is een uitstekende optie als buitengevelisolatie niet mogelijk is.
 • Hoogrendementsglas: Het vervangen van enkel glas of ouder dubbel glas door hoogrendementsglas (HR++ of triple glas) kan uw energieverbruik significant verminderen. Dit glas is voorzien van een speciale coating die de warmte binnenhoudt, terwijl het daglicht wel gewoon naar binnen kan schijnen.

Het is belangrijk te weten dat de ISDE-subsidie eist dat u minimaal twee van bovenstaande maatregelen toepast om in aanmerking te komen voor subsidie. Het combineren van verschillende soorten isolatie kan leiden tot een nog comfortabeler en energiezuiniger huis. Spoed Isolatie kan u adviseren over de meest effectieve combinatie van maatregelen voor uw specifieke situatie.

Om voor de ISDE-subsidie in aanmerking te komen, moeten de isolatiemaatregelen voldoen aan bepaalde eisen qua isolatiewaarde en moeten de werkzaamheden uitgevoerd worden door een erkend bedrijf. Spoed Isolatie voldoet aan alle eisen en staat klaar om uw woning optimaal te isoleren met de beste materialen en vakmanschap.

Hoe doe ik een ISDE-subsidie aanvraag?

Het aanvragen van de ISDE-subsidie is een proces dat zorgvuldigheid vereist, maar met de juiste begeleiding hoeft het geen ingewikkelde opgave te zijn. Hieronder hebben we voor u een stapsgewijze uitleg opgesteld over hoe u een ISDE-subsidie aanvraag kunt doen:

 1. Controleer de voorwaarden: Voordat u begint met de aanvraag, is het essentieel om de voorwaarden voor de ISDE-subsidie grondig te controleren. Zorg ervoor dat u voldoet aan de minimale eisen en dat de gekozen isolatiemaatregelen in aanmerking komen voor subsidie.
 2. Kies een erkend installateur: Kies een gecertificeerd en betrouwbaar bedrijf, zoals Spoed Isolatie, dat de isolatiewerkzaamheden voor u uitvoert. Het is belangrijk dat dit bedrijf erkend is, omdat dit een vereiste is voor de subsidieaanvraag.
 3. Verzamel de benodigde documenten: Voor de aanvraag heeft u verschillende documenten nodig, zoals een getekende offerte van de uitgevoerde maatregelen en betaalbewijzen. Zorg ervoor dat u deze documenten tijdig verzamelt.
 4. Dien uw aanvraag in bij de RVO: Na het uitvoeren van de isolatiemaatregelen, kunt u uw subsidieaanvraag indienen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Dit doet u door het online aanvraagformulier in te vullen op de website van de RVO. Let op: de aanvraag moet binnen 12 maanden na het uitvoeren van de maatregelen worden ingediend.
 5. Volg de voortgang: Na het indienen van de aanvraag kunt u de status en voortgang online volgen via ‘Mijn RVO’. Hier wordt u ook op de hoogte gesteld van eventuele aanvullende vragen of vereisten.
 6. Ontvangst van de subsidie: Als uw aanvraag is goedgekeurd, ontvangt u de subsidie meestal binnen een vastgestelde termijn op uw rekening. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de aard en omvang van de uitgevoerde isolatiemaatregelen.
 7. Deskundig advies en assistentie: Als u niet zeker bent over het aanvraagproces, of als u wilt dat alles correct en soepel verloopt, overweeg dan om gebruik te maken van de diensten van Spoed Isolatie. Wij kunnen u assisteren bij de gehele aanvraagprocedure, zodat u zeker weet dat uw aanvraag correct en volledig is.

Het aanvragen van de ISDE-subsidie is een proces dat u geld kan besparen en bijdraagt aan een duurzaam Nederland. Spoed Isolatie kan u hierbij uitgebreid adviseren en assisteren, zodat u optimaal profiteert van deze regeling en uw woning transformeert naar een comfortabele en energiezuinige leefomgeving.

Laat Spoed Isolatie u informeren en adviseren!

Bent u geïnteresseerd in het verduurzamen van uw woning en wilt u optimaal profiteren van de ISDE-subsidie? Spoed Isolatie staat voor u klaar. Onze experts informeren en adviseren u graag over de beste isolatieoplossingen voor uw situatie en hoe u maximaal kunt profiteren van de beschikbare subsidies. We begeleiden u gedurende het hele traject: van het kiezen van de juiste isolatiemaatregelen tot het indienen van de subsidieaanvraag. Met Spoed Isolatie kiest u voor zorgeloos en duurzaam comfort!